Hotsjetonia


In het Dorp Hotsjetonia vind je allemaal verschillende huizen. Hier wonen de dorpsbewoners van het dorp. Je vindt er Proffesor Plof en Rozemarijn, Rebbel en Bas Bos, stanley Stekker, Sterre Stroom en Steven Stroom, Keet Kleur en Fleur Kleur en Noa. Stuiter is meestal te vinden op het speelveld, maar vaak is hij ook op stap met een van de dorp bewoners. Sinds kort komen er elke donderdag Bevers spelen in het dorp Hotsjietonia.


Bas Bos (Mart Huybers)


Bas Bos Man van Rebbel Woont in Boswachtershuisje Activiteitengebied Buitenleven Bas Bos is de altijd bezige en sterke boswachter. Hij is bijna altijd wel in het bos te vinden en weet alles over de natuur. Bas kan alle vragen over planten en dieren beantwoorden. Bas neemt graag de leiding en is ook wel makkelijk uit de tent te lokken.


Rebbel (Kim Teeunissen)


Is een boerendochter die veel kletst en alles over iedereen weet. Een geheim bewaren, vindt ze moeilijk. Ze is de vrouw van Bas Bos en woont met hem in het boswachtershuisje. Ze is gek op dieren en verzorgt veel van de gewonde bosdieren die Bas mee naar huis neemt.


Professor Plof (Toon Kolsters)


Is de verstrooide professor met warrig haar en een witte jas. Professor Plof kan je helpen als je een oplossing zoekt voor een probleem. Hij ziet alleen niet altijd de gevaren in van zijn experimenten. Hij is de man van Rozemarijn en heeft de kas in de tuin van de boerderij ingepikt.


Sterre Stroom (Deirdre de Geus)


Is een stoere vrouw die houdt van kamperen en reizen. Ze is altijd in voor een speurtocht of gave activiteit. Ook op het water weet ze de weg te vinden. Ze heeft stapels fotoboeken van de verre reizen die ze gemaakt heeft en waar ze graag over vertelt. Sterre woont samen met haar broer Steven op een boot.


Steven Stroom (Jurgen de Brouwer)


Broer van Sterre Stroom Woont in Boot Activiteitengebied Internationaal Steven Stroom is de broer van Sterre. Steven is een jonge en actieve vent die allerlei leuke speurtochten uit kan zetten en kaart en kompas niet moeilijk vindt. Wel heeft hij last van angsten als hoogtevrees en is hij een beetje bang in het donker, maar samen met iemand durft hij bijna alles. Steven slaapt in een kooi met gordijntjes ervoor, zodat zijn zus geen last heeft van zijn bednachtlampje.

Uniform


Scouting onderscheidt zich nog steeds als één van de weinige huidige jeugdgroepen door middel van een uniform.(Wij zijn ons bewust dat hier voorstanders en tegenstanders van zijn.) Als één van de belangrijkste redenen hiervoor geldt, de wereldwijde herkenbaarheid als scoutinglid. Een andere maar ook zeker een even belangrijke reden is dat door het uniform iedereen gelijk is en we niet alleen als een groep optreden, maar ook daadwerkelijk een groep zijn. We hebben er voor gekozen om de keuze vrij te laten of je een gewone blauwe broek draagt, of een al dan niet zelf gemaakte, dan wel gekochte, originele scoutingbroek.

De Bevers hebben een:

* Blouse
* Das en dasring

blouse,broek en de cap dienen door de ouders zelf aangeschaft te worden. De das kan alleen via de speltakleiding aangeschaft worden, en wel voor 8 euro.

Kleding is verkrijgbaar bij de scoutshop, (De beverleiding besteld in het begin van het scouting jaar artiekelen dus hoef je er niet zelf naar toe) Bij het verlaten van de scouting kan deze das, mits in goede staat weer voor 4,50 euro (terugverkocht worden, of je kan hem zelf aan een ander doorgeven of doorverkopen, evenals de blouse en de broek (zoals nu veelal gebeurt).

Op de achterste punt van de das zit onze eigen scouting logo!
Onderscheidingen en herkenningstekens dienen bevestigd te worden op de volgende vaste plaatsen:

Persoonlijk formulier


Elk Jeugdlid krijgt een persoonlijk formulier via de mail. Deze dienet compleet ingevuld terugbezorgd te worden aan de desbetreffende speltak.
Op dit formulier staat allerlei belangrijke informatie welke van belang kan zijn gedurende het draaien, weekend en of kamp.
Men moet hier denken aan informatie over:

* Ziekenfonds en huisarts
* Wie op welk telefoonnummer te bereiken is (in geval van nood)
* Medicijngebruik
* Eventuele allergieën
* Zwemdiploma ect. ect.

Kamp


Het jaarlijkse kamp is en blijft natuurlijk altijd het hoogtepunt van een scoutingjaar! Afhankelijk van de speltak is er een lang of een kort kamp. Voor de bevers is duurd het kamp 5 dagen. Het regelen van een kamp is de laatste jaren steeds moeilijker geworden. Vroeger werd er bij een boer aangebeld om te vragen of er gebruik gemaakt mocht worden van de pomp en een stukje van een weiland. Tegenwoordig komt er veel meer bij kijken.Zo moet er:

* Een datum worden geprikt waarbij rekening moet worden gehouden met de verschillende schoolvakanties van de kinderen, maar ook met het werk en of school van de leiding. (ADV-dagen sparen en snipperdagen aanvragen)
* Er moet een betaalbare accommodatie worden gevonden, wat steeds moeilijker wordt. Zeker sinds de komst van de euro. De bevers blijven daarom ook altijd in onze eigen blokhut in Middelbeers.
* Rekening houden met speciale diëten van kinderen.
* Het medicijngebruik bijhouden op kamp.
* Het inkopen van de levensmiddelen Het regelen van de verzekeringen enz..


Een veel gehoorde klacht is, dat de datum van het kamp pas veel te laat aan de ouders wordt doorgegeven. Dit wordt zo snel mogelijk gedaan, maar heeft soms, zoals je hieruit kunt constateren, wel degelijk zijn reden.

Want we moeten niet uit het oog verliezen:

Dat anderen hun vrije tijd opofferen om jullie kinderen een gezellige tijd te geven. En zolang we dit met plezier blijven doen, is er niets aan de hand! Maar we blijven natuurlijk altijd onze uiterste best doen om de definitieve data zo snel mogelijk door te geven!